Jordskokkesuppe m/laks og braseringsgrøntsager
Ingredienser
Vælg antal portioner
- Suppe
- Hvidvin2 dl
- Smør25 g
- Piskefløde5 dl
- Skalotteløg100 g
- Grøntsagsbouillon5 dl
- Salt
- Peber
- Braseringsblanding
- Smør100 g
- Salt
- Peber
- Fisk
- Sesamfrø200 g
- 200 g
Forberedelsestrin
1. Hak løg fint. Sauter i smør til det bliver blødt. Tilsæt vin og lad det koge op. Tilsæt øvrige ingredienser og lad suppen koge op igen. Lad suppen simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og hvid peber. Jævn med maizena til den ønskede konsistens. Rør suppen blød inden servering.
2. Svits braseringsgrøntsagerne i rigeligt med smør, smag til med salt og peber. Alternativt kan braseringsgrøntsagerne varmes i ovnen og vendes i smør.
3. Laksefileten paneres med sorte sesamfrø på den ene side, steges let i smør eller olie med sesamsiden nedad. Anrettes i en dyb tallerken og jordskokkesuppen hældes over.
Næringsoplysninger per servering
- Energi (kcal)580,44
- Energi (kJ)2432,15
- Fedt46,01
- Fibrer9,81
- Fosfor2
- Järn0,05
- Kalcium2
- Kalium4
- Kulhydrat22,82
- Natrium148
- Protein12,39
- Vitamin C4,50