Frossen mad mindsker madspild
Vidste du, at en trediedel af al den mad, der produceres, bliver smidt ud* og at en af de bedste metoder til at mindske madspild er at fryse fødevarer? Frossen mad kan gøre en virkelig forskel og mindske nutidens store madspil. Med frossen mad kan du som privatperson næsten halvere dit madspil. ** Du kan tage den mængde frosne fødevarer, du behøver og lægge resten tilbage i fryseren. Ofte sparer du også tid fordi du ikke skal skære og forberede de frosne produkter. Det er allerede gjort, hvilket også medvirker til mindre madspild.
Nedfrysning af mad er med til at mindske spild indenfor fiskeri, landbrug og transport.
Dybfrost holder fødevarer friske længere.
*En tredjedel af al mad kasseres (Studie om madsvind i EU's 27 medlemsstater, rapport fra Bio Intelligence Service til den Europæiske Kommission, teknisk rapport - 2010 - 054).
**Martindale, W, (2014) "Using consumer surveys to determine food sustainability", British Food Journal, Vol. 116 Issue: 7, pp.1194-1204, doi: 10.1108/BFJ-09-2013-0242
God mad af høj kvalitet - året rundt
At fryse produkter er som at stoppe tiden. Frysning som konserveringsmiddel gør at vores fisk og grøntsager holder sig friske og smagfulde længere, så du kan nyde god mad uanset, om det er sæson eller ej. Frossen mad er desuden nem at tilberede, så de passer godt ind i dagens høje livstempo. Frosne grøntsager indeholder lige så meget næring som det friske alternativ. Friske grøntsager mister vitaminer over tid, mens de frosne grøntsager bevarer vitaminer og mineraler. Når vi fryser vores mad, behøver vi ikke yderligere konserveringsmidler.